DAGENS LUNCH– Serveras tis-fre kl. 11.30-14

Lunchmeny vecka 14

Dagens rätt kostar 135: – inkl. salladsbord, bröd, smör, kaffe och hembakad kaka. Veckans fisk kostar 145: – och veckans vegetariska kostar 135: –

Allt kött som serveras hos oss kommer från svenska gårdar och slakterier & all fisk är MSC-märkt.

Tisdag: Kålpudding, kokt potatis, gräddsås samt rårörda lingon.

Onsdag: Knaperstekt fläskschnitzel serverad med stekt potatis, rödvinssky, kryddsmör samt gröna ärter.

Torsdag: Ärtsoppa serverad på buffé med olika sorters senap, knäcke, smör, ost, våra goda pannkakor, hemkokt sylt och vispad grädde. Det finns även vegetarisk ärtsoppa, serveras från köket.

Fredag: Viltfärsbiff på dovhjort, kryddad med dijon och enbär, serveras med ugnsrostade rotfrukter och en krämig kantarellsås.

Veckans fisk: Laxpudding på potatis, dill och varmrökt lax, serveras med skirat smör & gröna ärter.

Veckans vegetariska: Hembakad paj med västerbottenost, broccoli & tomat.

Fest, möte eller minnesstund

Vi ordnar gärna mat till fest eller större sällskap även utanför ordinarie öppettider.

 

Kvällsmeny – Serveras fredagar från kl. 18

Aptitretare

*Friterad skånsk pannoumi serveras med gröna blad och björnbärsmarmelad från Brunneby Musteri. 89:-

*6 st chilicheese bollar 59:-

*Oliver –en skål härliga, grekiska halkidiki & kalamata 59:-

*Ost & kex – Brie, ädel och cheddarost, hallonmarmelad, pepparsalami, fröknäcke. 110:-

*Plocktallrik – Brie, ädel och cheddarost, hallonmarmelad, pepparsalami, fröknäcke, 6 st chilicheese bollar, en skål härliga, grekiska halkidiki & kalamata. 189:-

Thompsons biff med bea 229:-

*Prima svensk ryggbiff i kryddig rödvinsmarinad, serveras med krispiga pommes, kallvispad bearnaisesås och en fräsch sallad

Fischerströms torskwallenbergare 199:-

*Frasig, pankopanerad wallenbergare på torsk, dill och panko, serveras med kokt småpotatis, gröna grönsaker samt rostad hasselnötsvinegrett.

Enebergs pasta 189:-

Färska tortellinipasta fyllda med spenat och ricotta, slungad i lyxig, grön pesto, toppad med körsbärstomater, hyvlad parmesan & pankocrisp

Gästis burgare

*Burgare – Biff på nötfärs, karamelliserad lök, dressing, sallad och tomat i ett rostat burgarbröd, krispiga pommes, bearnaisesås och saltgurka 189:-

*Friterad, skånsk pannoumi, karamelliserad lök, dressing, sallad och tomat i ett rostat burgarbröd, krispiga pommes, bearnaisesås och saltgurka 179:-

Barnmeny:

*Hamburgare –Biff på nötfärs, rostat bröd, ketchup med pommes & ketchup 95:-

* Pannkakor med sylt och grädde 85:-

 

Efterrätter:

Ljummen chokladfondant serveras med vaniljglass och husets hallonsås. 105:-

Chokladdröm – Krämig chokladglass med havssalt och kolasås serveras med salta jordnötter och chokladsås 110:- (vegansk)

Semifreddo med rostad vit choklad, serveras med halloncoulis 95:-

En kula vaniljglass serverasd med chokladsås. 55:

.

.

Påsköppet på gästis! 18- 20/4

Påskbord fredag & lördag 18 & 19 April kl. 12-15.

Varmt välkomna att fira påsken hos oss med vårt härliga påskbord! Här finner ni det mesta som hör påsken till, såsom Janssons frestelse, köttbullar, korvar, kycklingklubbor, många olika sorters sill, lax i olika former, sallader, ostar, bröd och mycket mer. Till kaffet ingår hembakad tårta och påskgodis.

495:- per person inkl. kaffe ( barn betalar 20:-/ år upp till 14 år)

Kvällsöppet fredag & lördag 18 & 19/4  kl. 18-22.

Lunchöppet med samma meny som kvällsmenyn på söndag 20/4 kl. 12-15.

Fest på Gästis! Fira er födelsedag, dop eller annat festligt hos oss! Här nedan ses vår festmeny, gäller vid bokning om minst 30 personer och det måste förbokas senast en vecka i förväg.

Förrätter:

Klassisk toast skagen på smörstekt surdegsbröd, handskalade räkor, majonnäs, dill

Lyxig sallad på bresola, ruccola, parmesan, pinjenötter, tryffelolja

Lyxig sallad på stekt halloumi, ruccola, parmesan, pinjenötter, tryffelolja

Varmrätter:

Dovhjortsbiff

Hemlagad färsbiff på dovhjort kryddad med dijon och enbär, serveras med kokt potatis, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon.

Gästis lax

Varmrökt lax serveras med potatiskaka kryddad med västerbottenost och gräslök, ljummen sallad på gröna ärter, sparris och babyspenat samt hollandaisesås.

Vegetariskt:

Ugnsgratinerad portabello fylld med ost och soltorkad tomatpesto, serveras med potatiskaka kryddad med västerbottenost och gräslök, ljummen sallad på gröna ärter, sparris och babyspenat samt hollandaisesås.

Desserter

Hembakad vitchoklad cheesecake, limecurd och färska jordgubbar.

Vaniljpannacotta, halloncoulis och rostade pistagenötter

Ljummen chokladfondant serverad med mörk chokladsås och vaniljglass.

Pris för 3 – rätters 449:-

Dryckespaket husets vin: 3 glas vin till middag samt 4 cl avec alternativt dessertvin.

Ölpaket: 3 st 33 cl öl speciellt utvalda för att passa vald meny samt avec eller dessertvin

329:- per person.